Sociaal Ondernemen

Sociaal ondernemen iets voor u?

Sociaal ondernemen voelt als een hype. Als ondernemer is uw belangrijkste doel om uw bedrijf gaande te houden. Veel werkgevers voelen ook dat zij een steentje aan de maatschappij moeten bijdragen. Dat kan door bijvoorbeeld milieubewust te ondernemen, of door het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking.

Uit ervaring blijkt dat werkgevers sociaal ondernemen uit betrokkenheid en overtuiging doen. Daar kan geen subsidie of voordeel tegen op.

Nog geen concrete stappen ondernomen om sociaal te ondernemen?

Het levert u veel op! Medewerkers met een arbeidshandicap laten vaak een grote loyaliteit zien. Of een hogere productiviteit door specifieke competenties.

Accountmanagers van werkgeversdienstverlening bieden u hulp met het matchen van de juiste persoon bij de vacature. En als het nodig is helpen zij bij ondersteuning op de werkvloer, eventuele subsidiemogelijkheden of risico ondersteuning.

Er zijn veel mogelijkheden om sociaal ondernemen toe te passen binnen uw bedrijf. Vaak denken bedrijven dat iemand precies op een vacature moet passen. De accountmanagers hebben echter mogelijkheden in huis om met u mee te denken over een passende functie. Dit kan door functies te creëren, door taken bij collega’s weg te halen en deze gezamenlijk tot een nieuwe baan te maken. Of soms is het mogelijk om met eenvoudige wijzigingen op de werkvloer een functie passend te maken voor iemand met een handicap. De accountmanagers denken graag met u mee!

FactorWerk Noord-Veluwe is een platform waar u terecht kunt met vragen over de arbeidsmarkt in de regio Noord-Veluwe.