Nieuws

Sociaal ondernemen, zo werkt het.

 • Vandaag lanceren we de eerste video uit de serie Sociaal Ondernemen van FactorWerk. In deze video leggen Amarens Rijkmans en Jaap Hofstra van Harderwijkt Werkt! uit hoe u aan goede mensen komt, welke voordelen sociaal ondernemen heeft en wat wij voor u kunnen betekenen.

 • De werkmarkt van donderdag 21 september was een groot succes. De opening van de werkmarkt werd gedaan door wethouder Christianne van der Wal van Harderwijk en Mirande Bakker. Zij is de winnares van de Mis(s) Verkiezing 2017.

 • Duurzame baankansen, werkervaring en een leeromgeving voor mensen die vallen onder de Participatiewet. Dat is waar supermarktketen Albert Heijn én FactorWerk gezamenlijk voor gaan. De overeenkomst die vertegenwoordigers van Albert Heijn en de arbeidsmarktregio FactorWerk op dinsdag 5 september ondertekenden, zorgt voor een structurele en krachtige samenwerking om dit te realiseren.

 • Sang Paul Mendy komt uit Gambia. Hij is pas vier maanden in Nederland. Om ons land beter te leren kennen volgt hij sinds begin mei een traject bij Landstede in Harderwijk, samen met 17 anderen. Het grote voordeel is dat hij tegelijkertijd een beroepsopleiding volgt. Alle lessen worden in het Nederlands gegeven en dus moeten de studenten wel basiskennis hebben van de taal. Omroep Gelderland maakte hierover een reportage.

 • Uit de cijfers van de zogenoemde tweemeting, die de staatssecretaris Klijnsma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat er eind 2016 in totaal 22.554 banen voor de doelgroep Banenafspraak zijn ontstaan. Daarmee is meer dan voldaan aan de totale doelstelling van 20.500 extra banen in het tweede jaar.

 • Uit de cijfers van de zogenoemde tweemeting, die de staatssecretaris Klijnsma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat er eind 2016 in totaal 22.554 banen voor de doelgroep Banenafspraak zijn ontstaan. Daarmee is meer dan voldaan aan de totale doelstelling van 20.500 extra banen in het tweede jaar.

 • Mensen met een arbeidsbeperking aan het werk helpen is één, maar wat gebeurt er als ze eenmaal aan het werk zijn? Wat is de impact van de Banenafspraak op de inclusieve organisaties en de naaste collega’s? Hierover gaat de online interview serie: Uit het hart.

 • In de raadzaal van het stadhuis in Harderwijk hebben 76 Nieuwe Nederlanders op donderdag 6 juli een Participatieverklaring ondertekend in het bijzijn van wethouder Christianne van der Wal. De wethouder hoopt dat de Nieuwe Nederlanders de kansen grijpen die Nederland te bieden heeft, zoals (vrijwilligers)werk, opleiding , en het leren van de Nederlandse taal. Eén van de Nieuwe Nederlanders start na de zomer al met een MBO-opleiding tot automonteur. Hij is blij met de kans die hij krijgt.

 • Een groot deel van de vluchtelingen in Nederland is inmiddels statushouder en is dus legaal op zoek naar werk. Heeft u vragen als waar zijn werkzoekende vluchtelingen te vinden? Zijn er faciliteiten die het makkelijker maken om vluchtelingen een plek te geven in het bedrijf?

 • Op 15 mei jl. organiseerde FactorWerk Noord-Veluwe, onder leiding van wethouder Ard Kleijer van de gemeente Putten een bijeenkomst voor accountmanagers en medewerkers van gemeenten, UWV, Veluwe Portaal en VNO/NCW.

 • Als je net van school komt en blind of slechtziend bent kan het ingewikkeld zijn om een baan te vinden. Met de pilot ‘Zichtbaar in werk’ krijgen werkzoekenden en werkgevers advies hoe ze de werkplek zo kunnen aanpassen of inrichten dat deze jongeren prima werk kunnen leveren. De professionals van Bartimeus, Visio, uw gemeente en UWV werken samen om samen met u te kijken welke eventuele hulpmiddelen of aanpassingen op de werkplek nodig en beschikbaar zijn.

 • In het recent verschenen rapport van DUO is het weer eens helder beschreven: veel leerkrachten in het basisonderwijs ervaren een hoge werkdruk. Vier op de vijf leerkrachten ervaart een hoge werkdruk.

 • Mooie resultaten van Samen Werk Maken van Werk: 2700 arrangementen voor jongeren en volwassenen bij 500 bedrijven in onze arbeidsmarktregio. Hoe verder na het sectorplan? Hoe blijven we werken aan een duurzame arbeidsmarkt? Samenwerkingspartners verzamelden hun ideeën tijdens een bijeenkomst op 4 april, voorafgaand aan Cleantech Tomorrow Congres.

 • Gastvrouw, fietssteward, assistent projectondersteuning, onderwijsassistent. Allemaal ondersteunende functies waar je als werkgever wat aan hebt en waar iemand met een arbeidsbeperking goed tot zijn of haar recht kan komen. Een aantal mooie functies van de afgelopen jaren zijn verzameld, samen met tips om te komen tot zulke functies binnen uw eigen organisatie.

 • Krachtige samenwerking tussen UWV, gemeenten, werkveld en Aventus in regio Stedendriehoek wordt steeds effectiever. Met nu een gezamenlijk initiatief voor de zorg. De afgelopen jaren is er tussen de verschillende partijen een echte netwerkorganisatie ontstaan die steeds intensiever met elkaar is gaan samenwerken. Uitgangspunt voor allen is de gemeenschappelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid in het opleiden, begeleiden en aan werk helpen van (kwetsbare) jongeren en volwassenen. Ook het te

 • Met de komst van de Nationale Talentenbank is er een nieuw online platform beschikbaar voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen hier een loopbaanprofiel aanmaken en zich zichtbaar maken op de arbeidsmarkt. Zoekt u nog iemand? Kijk op Nationale talentenbank. De Nationale Talentenbank niet het enige online platform is waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich presenteren. Bekijk hier welke sites er nog meer zijn.

 • Een allround timmerman uit Eritrea die bezig is met zijn inburgeringscursus heeft via Harderwijk Werkt een werkervaringsplek bij Bouwbedrijf Bos & Vrijhof in Hierden. De heer en mevrouw Vrijhof vertellen erover.

 • In het Participatiehuis Harderwijk werd op donderdag 13 april alweer de tweede werkmarkt van dit jaar gehouden. Bezoekers uit Harderwijk, Ermelo, Zeewolde, Putten, Elburg en Nunspeet maakten op de werkmarkt op een bijzondere manier kennis met 26 werkgevers uit de regio Noord-Veluwe. De werkmarkt is met 400 bezoekers goed bezocht. Veel aanbod dus voor de werkgevers. De eerste sollicitatiegesprekken vinden deze week plaats. Een geslaagde werkmarkt! De werkmarkt is een samenwerking t

 • Sinds kort is en een rekentool voor de loonkostensubsidie beschikbaar. Bet u benieuwd of u recht heeft op loonkostensubsidie en hoeveel? Met de vernieuwde rekentool kunt u heel eenvoudig door het invullen van 4 velden berekenen hoe hoog de loonkostensubsidie is. Hierbij is uitgegaan van de nieuwe regels die per 1 januari 2017 gelden waarbij de loonwaarde niet meer wordt vastgesteld ten opzichte van het 'rechtens geldend loon', maar ten opzichte van het wettelijk minimum loon. Daarnaast zijn de b

 • Stichting Harrie leidt medewerkers op om collega’s met een arbeidsbeperkingen goed te kunnen begeleiden. Die steun en begeleiding op de werkvloer is voor hen van groot belang om de stap naar een reguliere werkgever te laten slagen. Tijdens de tweedaagse training leren collega’s praktische vaardigheden. Harrie staat voor hulpvaardig, alert, rustig, realistisch, instruerend en eerlijk.

 • Tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden op 16 februari 2017 gingen vijf werkgevers uit de private en vijf werkgevers uit de publieke sector in gesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma over de meerwaarde van inclusief werkgeverschap. Tijdens een Rondetafelgesprek in de Malietoren kwamen de werkgevers tot drie gouden tips.

 • Tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden op 16 februari 2017 gingen vijf werkgevers uit de private en vijf werkgevers uit de publieke sector in gesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma over de meerwaarde van inclusief werkgeverschap. Tijdens een Rondetafelgesprek in de Malietoren kwamen de werkgevers tot drie gouden tips.

FactorWerk Noord-Veluwe is een platform waar u terecht kunt met vragen over de arbeidsmarkt in de regio Noord-Veluwe.